Zdravie keyboard_arrow_right Zdravie keyboard_arrow_rightBiopotraviny: Čo potrebujete o nich vedieť

Obrázek příspěvku: Biopotraviny: Čo potrebujete o nich vedieť

Biopotraviny: Čo potrebujete o nich vedieť

personaccess_time08.marec 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye36 shlédnutí

Biopotraviny sa stali v súčasnej dobe naozaj veľmi populárne. Možno je toaj z toho dôvodu, že sa nám denne dostávajú pod ruky nezdravé veci, ktoréspôsobujú nejedno ochorenie. Orientovať sa však vo svete veľkého množstvainformácií na etiketách potravín, ktoré majú preukázať nejednu výhodu môžebyť naozaj mätúce. Okrem toho si musíte položiť aj otázky či súbiopotraviny pre vaše zdravie skutočne lepšie? Čo spôsobujú genetickymodifikované potraviny a aký vplyv majú rôzne pesticídy na naše zdravie?

Pokúsime sa urobiť aspoň krátky prehľad tých najdôležitejších informácií o spôsobe rýchleho chudnutia a v čom sú nám naozaj tieto veci prínosom.

Čo je to pojem „organický“?

Výraz organický sa v našom ponímaní vzťahuje na spôsob, akým sa pestujú aspracúvajú poľnohospodárske výrobky a zvieratá. V každej krajine je systémpravidiel o niečo odlišnejší. V základe a aj pod dohľadom našej Európskejúnie by mali byť takéto organické plodiny pestované bez použitiasyntetických pesticídov, bez genetickej modifikácie, hnojív na ropnej akanalizačnej báze.

Chov dobytka a zvierat pre spotrebu mäsa, vajec, mlieka a mliečnychvýrobkov, by mal byť zaistený tak, aby mali zvieratá prístup k živejprírode a prírodným zdrojom potravy. Nesmú byť dopované rastovým hormónom,antibiotikami, alebo inými vedľajšími produktmi živočíšneho pôvodu.

Výhody biopotravín

To, ako sa vaše jedlo pestuje a spracuje má koniec koncov zásadný vplyv ajna vaše duševné a emocionálne zdravie, ako aj na životné prostredie. Je toniečo podobné, ako by ste si dali neškodné tabletky na spanie. Biopotraviny majú často aj viac antioxidantov a prospešných živín, ktorévášmu telu dodajú tú správnu energiu.

Obsahujú menej pesticídov, teda chemických látok ako sú herbicídy,fungicídy a insekticídy. Okrem toho by mali byť vždy čerstvejšie. Výsledkyštúdie z roku 2016 ukázali, že hladiny niektorých živín, vrátane omega-3mastných kyselín, boli až o 50 % vyššie v mäse a mlieku z organickéhochovu, ako v bežných verziách.

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Jak pripraviť vynikajúce menu.

personAlena Haldováremove_red_eye26bookmarkNápady a Návody

Tak ako výtvarné umenie, maľba či socha predchádzalo aj kulinárske umenie vývojom. Od zložitých tabul v renesancii až po jednoduché menu v súčasnosti. Nie len móda ale aj tabuľa s pred 100 rokmi by sa v dnešnej zrýchlenej dobe asi ťažko dodržiavala. Koľko do nás lekári hučia ..

Klíčky

personAlena Haldováremove_red_eye30bookmarkZdravie

Nejedná sa o žiadny posledný výstrelok módy alebo výmysel. Klíčky, ako vysoko kvalitná potravina, boli známe už pred 5000 rokmi. Naklíčené semená tvoria dôležitú časť diéty ľudí žijúcich vo vysokohorských oblastiach Hunzy v Himalájach a dožívajúcich sa dlhovekosti. Ku ..

Ako chutí Slovensko? Ani ako bryndza, ani ako posúchy

personAlena Haldováremove_red_eye40bookmarkNápady a Návody

Keď raňajky sú „obedom“Viete si predstaviť, že by ste si neodkrojili krajec voňavého pšeničného chleba, nedali si čerstvú paradajku alebo zemiakovú kašu? Tieto suroviny síce považujeme dnes za úplnú samozrejmosť, no kedysi ich naši predkovia nepoznali. Zemiaky, paradajky či ..

9 tipov, ako správne sterilizovať fľaše na zaváranie

personAlena Haldováremove_red_eye39bookmarkNápady a Návody

Aj vy ste podľahli trendu domáceho zavárania a u vás doma to rozvoniava ako v babičkinej letnej kuchyni? Potom iste riešite čo robiť, aby vaše dobroty dlho vydržali v komore bez chybičky a radosť z kuchtenia vám po pár týždňoch zbytočne nepokazili plesne tvoriace sa na povrchu ..

UŽITOČNÉ INFORMÁCIE O VÍNE

personAlena Haldováremove_red_eye54bookmarkNápady a Návody

PRÁCA VO VINOGRADETej práce je veľmi veľa, čo vinár musí vykonať, kým môže s pocitom dobre vykonanej práce uzavrieť ďalší – úspešný či menej úspešný rok. Predpokladom pestovania vínnej révy je výber odrody, sadeníc a podkladby pre nové výsadby, úprava koreňa, ..

Toto je 17 najlepších kuchynských trikov, ktoré by mal poznať úplne každý. Odteraz ich začnete používať aj vy!

personAlena Haldováremove_red_eye19languagefreshup.sk

Je priam neuveriteľné koľko trikov v kuchyni existuje a mnoho ľudí o nich nevie. Nasledujúce triky sú veľmi jednoduché a akonáhle o nich budete vedieť garantujeme vám, že ich budete používať každý deň.1) Počas jednej minúty „šejkujte“ traste surovým vajíčkom a až tak ho ..

Vysokoškolské stravovanie

personAlena Haldováremove_red_eye35languagefresher.sk

Začlenenie do študentského života znamená prírastok vedomostí, spomienok a niekedy aj kilogramov navyše. Napchať sa do maturitného obleku na štátniciach, je niekedy sci-fi kombinované s komédiou. Za 5 rokov na výške som videla, že študentská kuchyňa, rovná sa rýchle jedlo, ..

Zdravšie alternatívy k nezdravým potravinám

personAlena Haldováremove_red_eye25languagemjd.sk

Chipsy – Pistácie, orieškyJe veľmi pohodlné otvoriť si večer pri telke balíček chutných chipsov. Takisto je však pohodlné otvoriť sáčok s pistáciami alebo nasypať na misku hrsť orechov, slnečnicových alebo tekvicových jadierok. Aj navzdory tomu, že oriešky obsahujú veľa ..