Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightFalošný cheesecake - recept na nepečený ..

Obrázek příspěvku: Falošný cheesecake - recept na nepečený smotanový dezert

Falošný cheesecake - recept na nepečený smotanový dezert

personaccess_time03.marec 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye30 shlédnutí

1 balenie Bebe keksov, alebo iných keksíkov

približne 50-70g masla (trochu menej ako polovicu gramáže keksov)

1 veľká kyslá smotana (14%) 375 g

1 malá smotana na varenie (10%) – 180 ml

trochu želatíny v prášku – asi 1 ČL

horká a/alebo mliečna čokoláda – asi 100g

med/cukor podľa chute (korpus je dosť sladký)

Postup

keksíky si v mixéri pomelieme. Ak nemáme mixér, dáme ich do pevnejšieho sáčku a valčekom na vaľkanie podrvíme, prípadne, vymyslíme vlastný spôsob ????

roztopíme maslo, zmiešame s keksíkmi a vtlačíme do tortovej formy – na spodok si môžeme dať papier na pečenie alebo alobal

formu s korpusom odložíme do mrazáku

smotanu na varenie si zohrejeme v hrnci, takmer do „zovretia“, vypneme

vsypeme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerospustí, prípadne opatrneje podhrejeme

keď je čokoláda rozpustená, pridáme želatínu, poriadne vymiešame

pridáme kyslú smotanu a ak chceme, sladidlo, vymiešame

plnku vylejeme na korpus a necháme aspoň niekoľko hodín, najlepšie cez noc stuhnúť

Samotná príprava, je naozaj veľmi rýchla, asi tak 20 minút, len škoda, že sa nedá hneď jesť ????

Verím, že vás recept zaujal natoľko, že ho budete chcieť skúsiť. Mimochodom, približná cena všetkých surovín je asi 4 eurá, za čo by ste si v kaviarni kúpili maximálne 2 kúsky ????


0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Ako chutí Slovensko? Ani ako bryndza, ani ako posúchy

personAlena Haldováremove_red_eye39bookmarkNápady a Návody

Keď raňajky sú „obedom“Viete si predstaviť, že by ste si neodkrojili krajec voňavého pšeničného chleba, nedali si čerstvú paradajku alebo zemiakovú kašu? Tieto suroviny síce považujeme dnes za úplnú samozrejmosť, no kedysi ich naši predkovia nepoznali. Zemiaky, paradajky či ..

Špargľa

personAlena Haldováremove_red_eye27bookmarkNápady a Návody

Už starý Rimania poznali špargľu, pretože Plínius píše: "Kus špargly z Raveny váži tretinu libry." No vtedajšia libra mala len súčasných 370g. Aj Rabelais vo svojom Pantagruelovi vraví o pestovaní špargle. Takže jej história poznania a používania v kuchyni je poriadne stará. ..

Japonská raňajková diéta, vám pomôže schudnúť až 8 kg za 2 týždne. Stačí ju dodržiavať len na raňajky a navyše je taká chutná, že ju nebudete chcieť nikdy skončiť!

personAlena Haldováremove_red_eye18languagefreshup.sk

Tým, ktorí by chceli túto rannú banánovú diétu držať a vyskúšať ju, sa zároveň odporúča jesť večeru pred 20. hodinou a vyvarovať sa po nej akýmkoľvek dezertom. Ak by ľudia držiaci túto diétu napriek tomu pociťovali hlad, môžu si dať po večeri ešte kúsok ovocia.Okrem ..

Kuracie halušky s nivou

personAlena Haldováremove_red_eye21languagemaxirecepty.sk

Výhodou tohto receptu je určite to, že je veľmi rýchly na prípravu, ale pritom lahodný. Máte i vy radi nivu? Tak na čo ešte čakáte, urobte si i vy tento vynikajúci recept, ktorým môžete prekvapiť celú rodinu. Čo budeme potrebovať na kuracie halušky s nivou?Suroviny: 4 – 6 ..

Zapekané slimáky

personAlena Haldováremove_red_eye31languagemaxirecepty.sk

Rýchly recept na dnešný večer :) Čakám návštevu a keďže sú to dobrý známi, tak sa patrí niečo jednoduché a dobre pripraviť. Pozriem do špajzy čo tam všetko je, pozriem do ladničky čo tam ešte ostalo po celom týždni. Na nákup sa mi nechce, tak treba poskladať z toho čo dom ..

Báječný recept na zaváraný bravčový bôčik s rascou

personAlena Haldováremove_red_eye31languagemaxirecepty.sk

– 3 kg bôčik s košťou a kožou,– 3 lyžičky drvenej rasce,– 2 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia,– kuchynskú soľ (na kilo mäsa netto 21 g),– voda (na 1 pohár o objeme 0,7l 2 lyžice).POSTUP:Bôčik vykostíme (kosti použijeme napríklad k pečeniu) a zbavíme ho ..