Recepty keyboard_arrow_right Recepty keyboard_arrow_rightTukožrútska polievka

Obrázek příspěvku: Tukožrútska polievka

Tukožrútska polievka

personaccess_time08.marec 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye375 shlédnutí

Ak sa snažíte schudnúť, je možné, že ste sa stretli s názvom tukožrútska polievka. Už pár rokov je tukožrútska polievka veľmi obľúbená u všetkých, čo sa snažia schudnúť prebytočné tuky. Tukožrútska polievka obsahuje len uvarenú zeleninu, najmä kapustu s vodou a teda minimum kalórií a účinné látky na spaľovanie tuku. Niektorí tvrdia, že vďaka tukožrútskej polievke sa dá schudnúť aj 5 kg za týždeň. To sa samozrejme dá dosiahnuť, ale väčšina schudnutých kilogramov nebude tuk, ale voda a časť schudnutého objemu bude aj svalová hmota!

Kapusta ako hlavná ingrediencia tukožrútskej polievky obsahuje málo kalórií, vlákninu, antioxidanty, vitamíny A, B, C, E. Ďalšia zelenina pridaná do polievky vám dodá množstvo iných vitamínov, avšak minimum tukov a bielkovín, čo dlhodobo nie je dobré, najmä na udržanie či rozvoj svalovej hmoty. Zjednodušene by sa dalo povedať, že čím viac jete tým viac chudete, ale nie je to úplne tak. Tukožrútsku polievku by ste mali jesť najviac jeden týždeň, ale mnohí, čo zaradili do diéty boli vyhladovaní, slabí a s tým súvisela aj zvýšená nervozita. Počas tukožrútskej diéty by ste mali okrem dostatku tekutín jesť len tukožrútsku polievku na raňajky, obed aj na večeru, čím sú prijaté živiny dosť obmedzené, ale týždeň sa to dá vydržať. Okrem polievky treba prijímať dostatok tekutín bez cukrov a raz denne nejaké ovocie.

Odporúča sa variť si čerstvú polievku každý deň, čo je ale časovo náročné, preto si myslíme, že polievka uvarená na 3 dni dopredu má rovnaký efekt ako čerstvo uvarená polievka. Receptov na tukožrútsku polievku je veľa a jej variácie sú rôzne, avšak základ vždy tvorí zelenina uvarená vo vode. Odporúčame pridať kari korenie, ktoré má protizápalové účinky a pomáha znižovať cholesterol.

Ingrediencie na tukožrútsku polievky:

  • 1 stredne veľká hlávka kapusty
  • 3-4 väčšie cibule
  • 3 papriky
  • 4 rajčiny
  • 2 mrkvy
  • petržlenová vňať
  • kari korenie
 
Príprava tukožrútskej polievky:
  1. Na krájači alebo nožom nakrájajte kapustu na tenké pásiky
  2. Nadrobno nakrájajte cibuľu, papriky, rajčiny a mrkvu
  3. Vložte kapustu a ostatnú zeleninu do hrnca s vodou
  4. Varte až kým zelenina nezmäkne
  5. Pridajte korenie
Výhody tukožrútskej polievky:
  • vďaka malému obsahu kalórií rýchlo chudnete
  • prečistíte si črevá a telo od škodlivých látok
  • nemusíte vymýšľať ďalšie doplnky výživy do diéty
Neýhody tukožrútskej polievky:
  • kapustová polievka má malý obsah bielkovín o iných živín
  • zvýšená plynatosť
  • kvôli zníženému energetickému príjmu hrozí riziko malátnosti a dezorientácie
  • tukožrútsku polievku by ste mali jesť najviac po dobu 7 dní, potom prehodnotiť jedálniček
  • riziko jo-jo efektu po zmene stravy
Vylepšená verzia tukožrútskej polievky

Vďaka americkému odborníkovi na výživu Johnovi Foreytovi dostala tukožrútska polievka novú podobu, ktorá obsahuje kuracie prsia a ďalšie ingrediencie, čím sa podstatne zvýši obsah bielkovín a vyváži sa obsah ďalších živín. Ako klasická, tak aj táto upgradnutá verzia sa odporúča jesť trikrát denne s odstupom štyroch hodín. Naviac pri vylepšenej verzii môžete na raňajky zaradiť celozrnné pečivo s jogurtom alebo šunkou. Toto odporúčame aj pri klasickej verzii.

Ingrediencie na vylepšenú tukožrútsku polievku:
  • 500 gramov kuracích pŕs
  • 2 stredne veľké cibule
  • 200 gramov bielej fazule
  • 2-3 mrkvy
  • zeler
  • 2 rajčiny
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • feferónka (ak vám nevadí pikantné)
  • soľ
  • korenie
  • oregano

Príprava vylepšenej tukožrútskej polievky:
  1. Nadrobno nakrájajte cibuľu a speňte na olivovom oleji v hrnci
  2. Nakrájajte kuracie prsia a dajte do hrnca s cibuľou
  3. Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku, nakrájanú zeleninu, fazuľu, feferónku a korenie
  4. Pár minút pred dovarením pridajte nakrájané paradajky
Či už sa rozhodnete vyskúšať diétu na tukožrútskej polievke alebo nie, podstatné je aspoň 2 razy do týždňa zaradiť aeróbnu aktivitu pri ktorej sa dobre spotíte ako beh, bicyklovanie, korčuľovanie, tenis či kolektívne športy a podobne.
folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Ako chutí Slovensko? Ani ako bryndza, ani ako posúchy

personAlena Haldováremove_red_eye438bookmarkNápady a Návody

Keď raňajky sú „obedom“Viete si predstaviť, že by ste si neodkrojili krajec voňavého pšeničného chleba, nedali si čerstvú paradajku alebo zemiakovú kašu? Tieto suroviny síce považujeme dnes za úplnú samozrejmosť, no kedysi ich naši predkovia nepoznali. Zemiaky, paradajky či ..

Do vasho receptara

personAlena Haldováremove_red_eye198bookmarkNápady a Návody

POLIEVKA Z HLAVKOVEHO SALATU S CITRONOM 1cibula, 2 lyzice masla, 1hlavkovy salat, 1dl bieleho vina, 1liter zeleninoveho vyvaru - aj z kocky, sol, mlete cierne korenie, 4lyzice smotany, struhany muskatovy oriesok, citronova stava, worcesterska omacka. Nadrobno nasekanu cibulu oprazime na masle do ..

Cibuľova polievka

personAlena Haldováremove_red_eye183languagemaxirecepty.sk

Nadrobno nakrájanú cibuľu krátko opražíme na masle, za stáLeho miešania prisypeme hladkú múku a zalejeme pripraveným vývarom. Povaríme. Hotovú polievku precedíme a zavaríme do nej drožďové halušky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Drožďové halušky: Cibuľu a cesnak ..