Články a videa v sekci Nápady a Návody

Syr Cottage je vhodný na chudnutie aj priberanie.

access_time08.marec 2020remove_red_eye332chat_bubble_outline0

Malé biele guľôčky v tégliku sa stali súčasťou mnohých diét nielen na chudnutie, ale najmä na priberanie svalov. Je na to niekoľko dôvodov prečo vďaka syru Cottage môžete ako priberať tak i chudnúť. Tento syr obsahuje málo tuku a kalórií, zanedbateľne sacharidov a veľa bielkovín, vďaka ..

Nelúpana alebo pololúpaná ryža

access_time04.marec 2020remove_red_eye324chat_bubble_outline0

Hnedá ryža je nelúpaná alebo pololúpaná ryža, druh celozrnnej obilniny. Má inú príchuť, je trochu žuvavejšia, rýchlejšie sa pokazí, ale je výživnejšia.Vo veľkej časti Ázie je spájaná s chudobou a obdobím nedostatku jedla počas vojny. V minulosti sa jedla veľmi ojedinele okrem chorých a ..

Návod na ihelníček + nádobku na drobnosti

access_time03.marec 2020remove_red_eye329chat_bubble_outline0

Kreatívny návod hotový za 15 minút. Vhodný ako darček pre niekoho, kto rád tvorí :).Dnes si ukážeme, ako rýchlo, lacno a jednoducho vyrobiť ihelník, spojený s mini úložným priestorom na pomôcky pri šití a tvorení. Na tento návod nepotrebujeme šijací stroj.Čo potrebujeme: výplň (duté vlákno, ..

Chcete si užiť svieže karbonátky? Tak v tom prípade je dobré vložiť do nich ľad. Pri smažení neostanú ..

access_time02.marec 2020remove_red_eye283chat_bubble_outline0

Existuje niekoľko trikov, ale tento som aj ja počula po prvý krát.Máte niekedy pocit, že keď sa naobedujete niekde v reštaurácii a objednáte si karbonátky, sú niake šťavnatejšie. Tak teraz si povieme tajomstvo, ako si také môžete pripraviť aj doma.Tajomstvo na lahodné pokrmy z mletého ..

9 tipov, ako správne sterilizovať fľaše na zaváranie

access_time01.marec 2020remove_red_eye3656chat_bubble_outline0

Aj vy ste podľahli trendu domáceho zavárania a u vás doma to rozvoniava ako v babičkinej letnej kuchyni? Potom iste riešite čo robiť, aby vaše dobroty dlho vydržali v komore bez chybičky a radosť z kuchtenia vám po pár týždňoch zbytočne nepokazili plesne tvoriace sa na povrchu sladučkých dobrôt. ..

UŽITOČNÉ INFORMÁCIE O VÍNE

access_time29.február 2020remove_red_eye383chat_bubble_outline0

PRÁCA VO VINOGRADETej práce je veľmi veľa, čo vinár musí vykonať, kým môže s pocitom dobre vykonanej práce uzavrieť ďalší – úspešný či menej úspešný rok. Predpokladom pestovania vínnej révy je výber odrody, sadeníc a podkladby pre nové výsadby, úprava koreňa, prípadne odvodnenie ..

Jak pripraviť vynikajúce menu.

access_time25.február 2020remove_red_eye203chat_bubble_outline0

Tak ako výtvarné umenie, maľba či socha predchádzalo aj kulinárske umenie vývojom. Od zložitých tabul v renesancii až po jednoduché menu v súčasnosti. Nie len móda ale aj tabuľa s pred 100 rokmi by sa v dnešnej zrýchlenej dobe asi ťažko dodržiavala. Koľko do nás lekári hučia aby sme boli ..

Špargľa

access_time25.február 2020remove_red_eye215chat_bubble_outline0

Už starý Rimania poznali špargľu, pretože Plínius píše: "Kus špargly z Raveny váži tretinu libry." No vtedajšia libra mala len súčasných 370g. Aj Rabelais vo svojom Pantagruelovi vraví o pestovaní špargle. Takže jej história poznania a používania v kuchyni je poriadne stará. Špargľa má okrem ..

Ako chutí Slovensko? Ani ako bryndza, ani ako posúchy

access_time24.február 2020remove_red_eye438chat_bubble_outline0

Keď raňajky sú „obedom“Viete si predstaviť, že by ste si neodkrojili krajec voňavého pšeničného chleba, nedali si čerstvú paradajku alebo zemiakovú kašu? Tieto suroviny síce považujeme dnes za úplnú samozrejmosť, no kedysi ich naši predkovia nepoznali. Zemiaky, paradajky či pšenica, aká sa ..

Nostalgia - palacinky a koláčiky

access_time24.február 2020remove_red_eye227chat_bubble_outline0

Nebesky dobré jedlo, teda palacinky a iné dobrotyOkrem denného menu u nás nájdete stálu ponuku slaných a sladkých palaciniek s rozmanitými zaujímavými i netradičnými náplňami.Sladké palacinkyZáklad SLADKÝCH PALACINIEK tvorí mlieko a maslo z Oravy a ich náplne sú taktiež takmer všetky naším ..

Do vasho receptara

access_time23.február 2020remove_red_eye198chat_bubble_outline0

POLIEVKA Z HLAVKOVEHO SALATU S CITRONOM 1cibula, 2 lyzice masla, 1hlavkovy salat, 1dl bieleho vina, 1liter zeleninoveho vyvaru - aj z kocky, sol, mlete cierne korenie, 4lyzice smotany, struhany muskatovy oriesok, citronova stava, worcesterska omacka. Nadrobno nasekanu cibulu oprazime na masle do sklovita. Niekolko ..